Terberg pristato pirmąjį pasaulyje automatizuotą vilkiką

2018-02-27
Dėl noro dirbti greičiau ir efektyviau bei vadinamosios ketvirtosios pramonės revoliucijos, Europoje didėja automatizuotų sprendimų poreikis, pramonė, dėl aiškiai gaunamos didesnės ekonominės naudos, vis dažniau investuoja į robotizaciją, todėl ir Terberg neatsilikdamas nuo tendencijų ir norėdamas būti priekyje sukūrė pirmąjį pasaulyje pilnai automatizuotą vilkiką AutoTUG.

Savarankiškas ir tikslus
 
Naujasis AutoTUG pasižymi efektyvesniu pakrovimu ir iškrovimu, pagerinta sauga, bei sumažėjusia CO2 emisija. Pirmasis automatinis AutoTUG modelis gali automatiškai važiuoti nuo terminalo iki transporto konteinerių manevruodamas tarp stovinčių kranų ir konteinerių kieme. Taip pat prikabinti ir atkabinti konteinerius. Šiuos visus veiksmus AutoTUG vilkikas, gali atlikti dėl susidūrimo vengimo sensoriaus, kuris padeda išvengti kelyje atsirandančių kliūčių.
 
Taip pat AutoTUG gali pakelti savo priekabą tiksliai ir lygiagrečiai su kranu, surinkti ar pristatyti konteinerį bei automatiškai perstumti stovinčią priekabą: fotoaparatas atpažįsta priekabos kampus ir nustato padėtį.
 
Nepretenzingas naudojimas
 
Vienas iš šio automatizuoto Terberg vilkiko išskirtinumu yra tai, kad terminalas arba paskirstymo centras gali naudoti AutoTUG lygiagrečiai su įprastiniais vilkikais, todėl nėra būtinybės automatizuoti visą terminalą. Terminalo atnaujinimas įsigijus šį vilkiką bus itin paprastas, nes navigaciją, kuri padeda judėti yra itin greitai įdiegiama.
 
Kiekvienas konteinerių terminalas yra unikalus, todėl Terberg pritaiko AutoTUG programinę įranga, kiekvienam individualiai ir suteikia galimybe šiuo vilkiku naudotis ir rankiniu būdu.
Šis naujasis modelis gali būti, ir su automatizuota kabina, ir su kabina pritaikoma naudoti operatoriams.
 
AutoTUG automatizuoti vilkikai yra tokie pat patikimi, reikalaujantys nedidelių priežiūros išlaidų ir  lengvai prižiūrimi kaip ir visa Terberg produkcija.