Sėkmingos įmonės paslaptis – tinkami darbo įrankiai: kodėl tai tampa prioritetu?

2022-11-23
Motyvacija ir kokybiškų darbo įrankių bei įrangos užtikrinimas – pagrindinės šiuo metu vyraujančios bendrovių pareigos darbuotojams, kurioms pernelyg dažnai neskiriama deramo dėmesio. Tai yra nuolatinis iššūkis ir gyvybiškai svarbus prioritetas kiekvienai įmonei, norinčiai augti ir darbuotojų prioritetų sąraše rikiuojasi pirmoje vietoje.

„Linde“ krovos padalinio vadovas Eimantas Bražinskas sako, kad šių dienų kontekste – didesnis darbo užmokestis ar premijos tikrai padeda, tačiau tik to nepakanka. Pastaruoju metu bendrovėms tapo svarbu turėti kuo pažangesnę įrangą ir priemones, kad būtų užtikrintas paroduktyvumas ir aukštas našumas. Nesuteikiant tinkamų įrankių, įmonės gali savo darbuotojus nuteikti nesėkmei.

„Pastaruoju metu darbo rinka itin „karšta“: trūksta darbuotojų, bendrovės ieško įvairių motyvavimo priemonių. Vadovai nori išlaikyti produktyvų darbą, o tam reikia itin aukštos kokybės darbo įrangos. Pavyzdžiui, krautuvas darbuotojui yra darbo vieta, kurioje praleidžia 8 darbo valandas ir 220 darbo dienų per metus. Vadovas suteikdamas geresnį krautuvą darbui paskaičiuoja pažangesnio krautuvo efektyvumą ir teikiamas naudas kaip didesnis produktyvumas, sauga bei komfortas. Įmonės investicija į techniką visada atsiperka“, – apie darbo įrankių svarbą pasakoja „Linde“ krovos padalinio vadovas.

Auga pasitenkinimas darbu 

Pasak E. Bražinsko, užtikrinti tinkamus darbo įrankius siekia bene kiekviena organizacija, o tai yra didelis privalumas bendrovei: darbuotojų įstraukimo lygis į veiklą tampa itin aukštas, tokios įmonės yra atsparesnės išgyvenant neapibrėžtumo laikotarpį. Užtikrinimas, kad darbuotojai turėtų tinkamas priemones gerai atlikti savo darbą, gali būti naudingas produktyvumui, tačiau dar svarbiau, kad tai gali turėti įtakos pasitenkinimui darbu ir fizinei gerovei. 

„Įsivaizduokite, kad įžengę į odontologo kabinetą pamatytumėte 7-ojo dešimtmečio įrangą. Jūs apsisuktumėte ir išeitumėte. Darbuotojai ir kandidatai į darbo poziciją greičiausiai panašiai reaguos į pasenusią įrangą ar įrankius darbo vietoje“, – sako E. Bražinskas. 

„Linde“ padalinio vadovo teigimu, pradinės išlaidos, skirtos aprūpinti darbuotojus tinkamais įrankiais ir įranga, gali būti brangios. Tačiau su laiku,šios investicijos atsiperka per išaugusį produktyvumą ir sumažėjsuias eksploatcines išlaidas. Kokybiška technika taip pat rečiau genda. 

„Vieni iš lyderių sandėlio technikos rinkoje – „Linde“. Prieš dešimtmetį klientai rinkosi techniką darbui pagal mažiausios kainos kriterijų, o parduoti technologiškai pažangią techniką būdavo keblu. Tuo tarpu, dabar situacija keičiasi: vis daugiau įmonių investuoja į profesionalią darbo ir aukštos kokybės darbo įrangą, nes tai padeda pasiekti kur kas geresnių rezultatų“, – pasakoja E. Bražinskas.

Sparčiai atnaujina įrangą 

„Linde“ krovos padalinio vadovas neslepia, kad dažnai įmonės norėdamos atnaujinti naudojamą techniką, sprendimus vis dar priima vertindamos skaičiais. Klientai dažnai užduoda pagrindinius klausimus: kokia technikos pardavimo kaina, kiek teks išleisti technikos aptarnavimui, kiek kainuoja dažniausiai pasitaikantys gedimai, kokia atsarginių detalių kaina. 

„Į visus šiuos klausimus – atsakymus rado viena didžiausių Lietuvos įmonių. Bendrovė į „Alwark“ kreipėsi su itin dideliu užsakymu – pristatyti net 139 technikos vienetai. Tokio masto užsakymas atsižvelgiant šiandienos gamybinius apribojimus yra didelis iššūkis. Pailgėjus gamybos terminams, dėl trūkstamų komponentų, užsakymo terminai būdavo pratęsiami, tačiau galime pasidžiaugti, jog visa technika mūsų klientams buvo pristatyta laiku“, – apie rekordinį užsakymą pasakoja „Linde“ padalinio vadovas. 

Pailgėjus gamybos terminams, vėlavo ir daugelis užsakymų. E. Bražinskas neslepia, kad pasirašant sutartį, nerimo buvo: „Įmonė norėjo kuo greičiau pakeisti naudotą techniką. Nepaisant to, kad Europoje vėlavo komponentų gamyba, technika buvo pristatyta laiku. Džiaugiuosi, kad kolegos skyrė itin daug laiko operatyviam technikos paruošimui ir eksploatacijai.“