Krautuvai, pakeliantys ir ugnį, ir šaltį

2023-09-04
Tūkstančio laipsnių kaitra
Ar esate svarstę, kaip sudėtinga pastatyti vėjo turbinas ir generatorius? „Bohemia Rings“ kompanija Zamrske (Čekijoje) užsiima specialių plieno žiedų gamyba. Šie žiedai naudojami statybinei įrangai bei kompiuterinės tomografijos skaitytuvams gaminti, o taip pat, vėjo turbinų bokštams konstruoti: iš pirmo žvilgsnio nepastebimos detalės užtikrina, kad vėjo turbinos galėtų atlaikyti stiprų vėją, nelūžtų ir kokybiškai atliktų savo funkciją.
Plieniniai žiedai gali būti iki keturių metrų skersmens, o jiems pagaminti reikalinga 1250°C temperatūra bei keli gamybos etapai. Šių procesų metu reikia itin tvarių krautuvų, todėl „Bohemia Rings“ pasikliauja „Linde Material Handling“ technika, judančia su įkaitusiais, iki septynių tonų sveriančiais plieniniais kroviniais. Tokį stiprų karštį atlaikytų ne bet kuris krautuvas, tačiau „Linde Material Handling“ krautuvai puikiai atitinka „Bohemia Rings“ lūkesčius dėl specialios padangų apsaugos įrangos, karščiui atsparių hidraulinių žarnų ir tvirto kėbulo.
Linde krautuvai
Sprendimai šiaurėje ir nepertraukiamas darbas ekstremaliame šaltyje
Andenes miestelyje (Norvegijoje) reikalinga šalčiui ir sniegui atspari logistikos technika. „Andenes Fiskemottak“ žuvininkystės įmonė nepertraukiamai turi naudoti „Linde Material Handling“ gamybos šakinius krautuvus. Vertingą karpinių žuvų, juodadėmių menkių ir kitų žuvų laimikį krautuvai paima tiesiai iš prieplaukos ir slidžia, ledu dengta, krantine perkelia jį tolesniam apdorojimui. Krautuvai dažnai turi susidurti ne tik su itin prastomis oro sąlygomis, tačiau ir nuolatiniais temperatūros pokyčiais, kuomet krautuvams tenka judėti tarp vidutinės patalpų temperatūros bei stipraus, net -30°C temperatūrą siekiančio, šalčio lauke.
Nebūtina ekstremalaus šalčio ieškoti tik šiaurėje – šaldymo sandėlis „Gusto AG“, esantis netoli Miuncheno, taip pat veikia arktinėmis sąlygomis. Daugiausia didmeninės prekybos žaliavomis kepykloms ir konditerijos gaminiams tiekianti įmonė turi produktų segmentą, kuris yra ypač reiklus sandėliavimui. Šis produktas gali jus nustebinti, tačiau tai – valgomieji ledai! Paklausa jiems ypač didelė vasaros metu, o tai reiškia, kad šaldymo erdvėse nuolat turi vykti krovimo procesai.

Darbas dviem pamainomis reikalauja aukšto lygio pramoninės ir sandėliavimo įrangos, bet „Linde Material Handling“ šakiniuose krautuvuose įrengti ličio jonų akumuliatoriai puikiai susitvarko su šia užduotimi. Jų dėka krautuvai ne tik be vargo susidoroja su šaldiklio skyriaus ekstremaliomis temperatūromis, bet ir gali būti greitai ir efektyviai įkraunami – pavyzdžiui, vairuotojo pertraukos metu. Tai užtikrina, kad viskas vyktų sklandžiai net ir įtemptais vasaros mėnesiais.
„Linde Material Handling“ krautuvai įrodė savo patikimumą pasaulyje: Lietuvoje taip pat apstu pavyzdžių, kai jie naudojami ekstremalių temperatūrų sąlygomis. Šie krautuvai mūsų šalyje ypač populiarūs sandėliuose-šaldikliuose, kuriuose temperatūra gali siekti -30°C temperatūrą. „Alwark“ įmonės atstovai teigia, jog didžiuojasi galėdami būti „Linde Material Handling“ oficialūs platintojai Lietuvoje. Šios kompanijos logistikos technikos kokybė atitinka vietinių įmonių poreikius ir europietiškus standartus bei įgalina įmones dar efektyviau ir saugiau plėtoti įvairias jų veiklos sritis.