Išrinktas geriausias Lietuvos krautuvų vairuotojas bei komanda: titulus pelnė atstovai iš Kauno ir Trakų rajono

2023-06-14




Šių metų birželio 9 d. Vilniuje įvyko pirmasis Lietuvos krautuvų vairuotojų čempionatas, organizuojamas krovos technikos pardavimo, nuomos ir serviso įmonės UAB „
Alwark“. Varžybose varžėsi 220 dalyvių, 40 komandų, renginį stebėjo įmonių atstovai ir autosporto fanai. Komandinėse rungtyse geriausią rezultatą parodė įmonė UAB „Freda“, įmonės UAB „Baltic Logistic Solutions” komandos pasidalino 2-ąją ir 3-ąją vietas, o individualių rungčių nugalėtoju tapo AB „Vilniaus baldai“ darbuotojas Lukas Kvietkauskas, kuris pelnė Geriausio Lietuvos krautuvų vairuotojo titulą.

Dviejų dalių čempionatas
Čempionato dalyviai buvo padalinti į dvi užduočių grupes: komandines ir individualias. Pastarosiose dalyviai turėjo parodyti išskirtinį susikaupimą ir neįtikėtinus krautuvo valdymo įgūdžius. Tuo tarpu komandinės rungtys reikalavo ir intuicinių gebėjimų bei patirties.
 
Nenumaldomai varžybų dieną buvo jaučiama dalyvių įtampa. Po ryte įvykusio komandinių žaidynių pirmojo etapo, popietę buvo paskelbtos ir į finalą keliaujančios šešios komandos. Vėliau finale susikovė dvi UAB „Baltic Logistic Solutions“ atstovaujančios komandos, nugalėtojai UAB „Freda“, UAB „Osama“, UAB „KG Constructions“ ir UAB „Kinze Europe“.




Netikėti varžybų dalyvių posūkiai
Tiek individualių, tiek komandinių varžybų nugalėtojai dalinosi, kad specialiai varžyboms nesiruošė, veikiau pasitikėjo savo ilgamete patirtimi bei technikos manevringumu.
 
„Pergalė buvo tikrai netikėta, nes buvau labiau susikoncentravęs į rezultatus komandinėse rungtyse. Taip pat vos prieš metus jau buvau dalyvavęs panašiame renginyje, tačiau ten užėmiau ketvirtąją vietą. Tad pirmoji vieta dabar – tikrai pradžiugino“, – nuostabos neslepia šių metų geriausiu krautuvų vairuotoju tituluotas Lukas Kvietkauskas.
 
Nugalėtojas priduria, kad specialiai užduotims nesiruošė bei pasikliovė tuo, jog su tokia technika dirba kiekvieną dieną, kas ir tapo geriausia treniruote.
 
Tuo tarpu komandinių rungčių čempionai, paklausti, ar ruošėsi renginiui, atskleidė stebinančią detalę.
 
„Mes ne tik, kad nesiruošėme, tačiau ir užduotyse naudojamą techniką lietėme pirmą kartą. Darbe dirbame tik su šakiniais krautuvais, o čia turėjome kovoti su keltuvais“, – pasakoja komandinių rungčių nugalėtojai, kompanijos UAB „Freda“ atstovai.

Logistikos bendruomenės šventė
Nepaisant jaudulio, dalyviai dalijosi, jog toks renginys logistikos procesų vykdymo darbuotojams – tai galimybė įvertinti bei pamatyti tikrąsias naudojamos technikos galimybes.
 
„Labai džiaugiamės, kad atsirado galimybė ne tik susitikti su bendraminčiais, bet ir darbe naudojamą techniką pamatyti naujomis akimis, išbandyti visus techninius jos parametrus. Žinoma, tai mums yra ir didelė pramoga, nes už netikslingą technikos naudojimą darbo vietoje, galima gauti baudą, o čia buvo saugi vieta“, – dalinasi vienas renginio dalyvių.
 
Dalyviai neslėpė noro į tokį renginį rinktis kasmet, galbūt, labiau ir tikslingiau jam ruoštis, nes dabar jau žino, ko laukti ir tikėtis. Čempionatą organizavusios įmonės UAB „Alwark“ rinkodaros vadovas užsiminė, kad planų varžybas paversti kasmetinėmis – yra, todėl ragino nuolat sekti naujienas bei tobulinti įgūdžius.