Darbuotojų stygius verčia įmones sukti galvas, kaip pagerinti darbo sąlygas

2019-07-04
Pramonės ir logistikos įmonėms vis dažniau susiduriant su darbuotojų stygiumi, tenka ieškoti naujų priemonių, padedančių optimizuoti turimus resursus ir sukurti patrauklesnes darbo sąlygas.
Kaip teigia „Alwark“ krovos technikos padalinio vadovas Eimantas Bražinskas, technikos valdymo ypatumai yra itin svarbūs siekiant resursus išnaudoti efektyviau. Gamintojai kuria techniką taip, kad krautuvo operatorius vienos svirtelės judesiu galėtų atlikti dvi operacijas. Kuo krautuvo operatorius atlieka mažiau veiksmų vienos operacijos metu, tuo daugiau laiko sutaupoma. Taip pat, atsiradus darbuotojų trūkumui, daugelis Lietuvos įmonių seka aplinkinių šalių kaimynių pavyzdžiu – ketina diegti robotus sandėliuose. 
„Tai yra ta pati krovimo technika, dirbanti be operatoriaus. Šiandien dienai turime įvairių logistikos ir gamybos įmonėms pritaikytų automatizuotų technikos sprendimų. Pagrindinis šios technikos minusas yra didesnė įsigijimo kaina. Tačiau vertinant ilgalaikę perspektyvą, žmonių stygių, darbo užmokesčio augimo tendencijas, dirbant sandėlyje dvejomis arba trejomis pamainomis ši investicija tikrai atsipirks“, – sako. E. Bražinskas.
Apie tai, kaip šiuolaikiški ALWARK krautuvai padeda didinti darbo našumą ir gerinti darbo sąlygas Švyturys  Utenos alus padaliniuose ir modernioje naujoje Švyturys Brewery alaus darykloje, skaitykite Lrytas.lt nuorodoje: https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2019/07/03/news/darbuotoju-stygius-vercia-imones-sukti-galvas-kaip-pagerinti-darbo-salygas-10966962/?fbclid=IwAR27TOBiXR0MSXV2fB7c1tUpfhsGtYEqkvhsj8jEUxC9fV900vk7i91ZW18