Dar didesnis operatorių saugumo užtikrinimas su BlueSpot technologija

2018-01-31
Saugumas yra svarbiausia – tai ne tik skambus šūkis, bet ir realiai įgyvendinama praktika. Daugybė Linde MH klientų iš viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos, džiaugiasi sumažėjusiu incidentų kiekiu dėl populiarėjančios BlueSpot” technologijos, su kuria yra užsakoma dauguma krautuvų Lietuvoje. „BlueSpot” yra mėlyna LED lemputė pritvirtina prie krautuvo, ir nukreipta į žemę kelionės kryptimi.
 
Tipiška situacija logistikos salėje: darbuotojas užsižiūri į savo išmanųjį telefoną ir artėja prie perėjimo, o jo kolega  vairuodamas krautuvą artėja prie perėjimo į pagrindinį kelią. Tai prieš kelerius metus galėjo baigtis nelaime, tačiau dabar mėlynos šviesos spindulys „BlueSpot” , įspėja pėsčiuosius ir darbuotojai sustoja laiku, o krautuvas gali toliau važiuoti.
 
„Triukšmingi įspėjamieji signalai trukdo darbuotojams dirbti, arba dėl foninio triukšmo sandėlyje dažniausiai yra net negirdimi. Todėl prieš šešerius metus pristatyta technologija labai greitai išplito po pasaulį  “ – teigia „Linde Material Handling” produkcijos vadybininkas Frank Bergmann.
 
„BlueSpot” sistemą galima naudoti tiek važiuojant priekiu, tiek atbuline eiga. O aplinkos poveikis pvz. dulkės, lietus, vibracijos ir pan. neturi jokios įtakos šiai technologijai.
 
Džiaugiamės, kad ši mėlyna šviesa užkirto kelią daugybei nelaimingų atsitikimų.