„Alwark“ Lietuvos pramonei pasiūlys vidinės logistikos robotizacijos sprendimus

2022-11-21
Pristatydama autonominį mobilų robotą „Linde C-MATIC HP“ ir debesų platformą „AnyFleet“, vidinėje logistikoje besispecializuojanti įmonė „Linde Material Handling“ (MH) plečia savo produktų portfelį kartu su „Idealworks“. Išmanusis autonominis mobilusis robotas (AMR) moka laisvai naršyti erdvėje, aktyviai vengia kliūčių, bendrauja internetu ir gali būti naudojamas įvairiose sandėlių zonose. Šiuo metu pradedami pirmieji bandomieji projektai su šia savavalde transporto priemone.
 
„Su Linde C-MATIC HP savo klientams siūlome autonominį mobilų robotą, galintį įvairiais būdais priimti darbo užsakymus. Be to, jis sugeba sumaniai išvengti tiek laikinų, tiek nuolatinių kliūčių, todėl puikiai tinka mišriam darbui su rankiniais pramoniniais sunkvežimiais“, – produktą pristatė Ernestas Jagminas, intralogistikos projektų vadovas.  
 
Vidinės logistikos pasaulis tampa vis labiau įvairiapusis. Automatizuoti sprendimai padeda įmonėms dar efektyviau valdyti vidinį prekių srautą. Čia dėmesys sutelkiamas į taikymo scenarijus, kai ne tik individualios, bet ir tinklinės transporto užduotys atliekamos automatizuotomis arba autonominėmis transporto priemonėmis. Šiems sudėtingiems transporto parko sprendimams reikalingos transporto priemonės, kurios gali veikti savarankiškai, greitai ir saugiai erdvėje esant kitoms transporto priemonėms bei žmonėms.
 
„Alwark“ atstovai sako, kad ši technologija galėtų būti itin naudinga Lietuvos verslui. AMR yra idealus pasirinkimas klientams, norintiems nuosekliai automatizuoti savo transporto logistiką ir diegti modernius išmaniuosius automatizavimo sprendimus, pavyzdžiui, pramonėje ar gėrimų sektoriuje.
 
Maksimali „Linde C-MATIC HP“ (HP reiškia „High Performance“ – didelį našumą) keliamoji galia yra viena tona, o maksimalus greitis – 2,2 metro per sekundę. Vos 222 milimetrų aukščio transporto priemonė pasižymi itin žemu profiliu, todėl ji lengvai įvažiuoja į tarpą po padėklais, kuriuos reikia paimti, ar ratiniais transportavimo stelažais. Navigacija pagrįsta SLAM technologija, kuri naudoja iš anksto nuskaitytą sandėlio žemėlapį, taip pat transporto priemonėje sumontuotą kamerą ir skaitytuvą. Papildomi žymekliai, magnetai ar QR kodai nereikalingi. Be transporto priemonės ir vežimėlių, vienintelis darbui reikalingas komponentas – įkrovimo stotelė.
 
„Kitos transporto priemonės, objektai ir žmonės kelia ypatingą iššūkį mišriuose darbuose. Staiga atsirandančios kliūtys gali lemti medžiagų srauto pertrūkius, kurie sumuojasi ir sukelia pastebimus vėlavimus tolesniuose procesuose“, – aiškino Ernestas Jagminas.
 
Su „Linde C-MATIC HP“ viskas vyksta kitaip: AMR aptinka kliūtis per saugos skaitytuvą ir greitai apskaičiuoja tinkamą alternatyvų maršrutą, kad galėtų apvažiuoti kelyje atsiradusį objektą. Tai taupo laiką ir užtikrina proceso nuspėjamumą. Kitas reikšmingas darbo eigos patobulinimas pasiekiamas naudojant lanksčias AMR krovos paėmimo galimybes. Transporto robotas gali paimti krovinius, kurie nėra iki galo tiksliai išdėlioti pagal liniją, jis geba paimti ne itin taisyklingai padėtus krovinius. Tokiu atveju „Linde C-MATIC HP“ pats prisitaiko prie objekto pozicijos prieš pajudėdamas po krovinių gabenimu.
 
Pridedama debesų valdymo platforma „AnyFleet“ užtikrina greitą ir ekonomišką transporto robotų diegimą. Su juo gali būti sujungiami prietaisai, o speciali programa padeda naudojimui parengti transporto priemones ir pažymėti jų darbo zonas, bei apibrėžti veikimo taisykles. Nereikia daug laiko reikalaujančio programavimo, ši sistema labai supaprastina pradinį prietaisų nustatymą ir vėlesnius pakeitimus. Kitas privalumas – debesų platforma palaiko VDA 5050 sąsajos standartą, o tai reiškia, kad „Linde C-MATIC HP“ galima lengvai derinti su kitomis transporto priemonėmis.
 
 
Linde Material Handling GmbH
„Linde Material Handling GmbH“, KION grupės įmonė, yra visame pasaulyje veikianti šakinių krautuvų ir sandėliavimo krautuvų gamintoja bei vidinės logistikos sprendimų ir paslaugų teikėja. Bendrovė turi pardavimo ir aptarnavimo tinklą, apimantį daugiau nei 100 šalių, ir yra atstovaujama visuose pagrindiniuose pasaulio regionuose.

Daugiau informacijos:

Ernestas Jagminas
Intralogistikos projektų vadovas
Mob. tel.: +370 (610) 15 452
El. paštas ernestas.jagminas@alwark.lt