2022-ieji „Alwark“ bendrovei buvo rekordiniai: apyvarta augo daugiau nei 50%

2023-01-23
Krovos ir komunalinės technikos pardavimo bei priežiūros paslaugas teikianti įmonė „Alwark“, 2022 metais net trečdaliu – virš 30 proc. išaugo technikos nuoma. Bendrovės vadovas Julius Urbanavičius pastebi, kad praėjusiais metais klientai labiausiai rinkosi naująsias technologijas – elektra varomą ne tik krovos, bet ir komunalinę bei uostų techniką.

„Klientai atsinaujino ir investavo į naują techniką visose „Alwark“ atstovaujamose segmentuose. O 2022 metų apyvarta palyginus su 2021 metais augo nuo 22,8 iki 35,5 mln. eurų. Džiaugiamės, kad išaugus klientų užsakymams, pavyko juos įvykdyti laiku“, – sako „Alwark“ vadovas.
komunaline technika alwark
Jis pastebi, kad vis daugiau įmonių dėmesį skiria darbuotojų saugumui: „Įnovatyvios saugos sistemos, apsaugančios žmogų nuo susidūrimo su krautuvu. Pastebime itin išaugusią darbo kultūrą sandėliuose. Klientai užsako gausesnės komplektacijos įrangą, ir tai parodo klientų sąmoningumą bei supratimą, kad patogesnė ir našesnė technika yra svarbi, siekiant kokybiškesnio darbo ir didesnio darbuotojų produktyvumo“, – pasakoja J. Urbanavičius.

„Alwark“ vadovo teigimu, nors 2022-ieji buvo inertiški dėl pasaulį sukrėtusių įvykių, tačiau, drauge, tai ir rekordiniai metai bendrovei: „Jau 2021-ųjų pabaigoje supratome, kad pandemija eina į pabaigą, nes buvo juntamas rinkos suaktyvėjimas. Jeigu vertintume tiekimo ir pardavimo rezultatus, tai 2022-ieji, iš tikrųjų, buvo rekordiniai metai.“

Susidūrė su verslo iššūkiais

„Alwark“ šiuo metu veikia visose trijose Baltijos šalyse: Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. 2021-ųjų vasarą taip pat įsigijo Ukrainos įmonę „Linde Material Handling Ukraine“. Po sandorio, „Alwark“ Ukrainoje perėmė platinimą „Linde MH“ industriniais krautuvais ir sandėliavimo įranga bei pradėjo teikti serviso paslaugas. „Alwark“ numačiusi per 2–3 metų laikotarpį padvigubinti „Linde Material Handling Ukraine“ užimamą Ukrainos rinkos dalį.

linde krautuvai alwark
„Norėjome panaudoti visą savo patirtį (angl. „know-how“). Buvome išsikėlę planus, suplanavę ambicingus biudžetus, tačiau prasidėjo karas. Tai – vienas labiausiai sukrėtusių įvykių įmonės istorijoje. Kovo ir balandžio mėnesiais gyvenome sukrėtime, tačiau, pamažu, artėjant vasarai, veikla atsinaujino“, – teigia J. Urbanavičius.

Taip pat Įmonė padėjo įsikurti ukrainiečių šeimoms, kurių nariai dirbo „Alwark“ bendrovėje bei  skyrė paramą karo pabėgėliams.
„Alwark“ bendrovės vadovo teigimu, į karą klientai reagavo skirtingai – daug atšauktų užsakymų nebuvo, tačiau dalis klientų, nerimaudami dėl karo pasekmių, nusprendė sustabdyti užsakymus. Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir pandemijos pradžioje.
„Žinoma, tiekimo grandinė ir kainos buvo paveiktos. Strigo ne tik puslaidininkių, bet ir kitų komplektuojančių detalių gamyba, į viršų žymiai šoktelėjo energetikos kainos“, – pirmąjį karo pusmetį prisimena J. Urbanavičius.

Aukšta kokybė – svarbiausia

Paklaustas, kuo išskirtinis yra „Alwark“ prekės ženklas rinkoje, J. Urbanavičius neslepia, kad sėkmingi įmonės rezultatai susiję su aukštų standartų taikymu tiek savo tiekiamai technikai, tiek servisui.
„Jau nuo senų laikų girdime iš klientų posakį: „tie, kurie dirba europietiškai.“ Taikome itin aukštus kokybės standartus. Technikos priežiūra, bendravimas su klientu, dėmesys ir rūpestis. Mūsų išskirtinumas – dėmesys klientų poreikiams bei aukšta kvalifikacija. Esame įgiję pasitikėjimą, turime itin išvystytas paslaugas ir techninio aptarnavimo tinklą“, – sako bendrovės vadovas.