„Linde“ padalinio vadybininkas Justas: svarbiausia – motyvacija

2022-12-09
Jeigu jums prireikė „Linde“ krautuvų, kreipkitės į specialistą, kuris yra pasiruošęs padėti. Būtent toks yra „Alwark“ įmonėje dirbantis pardavimų vadybininkas Justas Klimavičius, pasirengęs ne tik atsakyti į iškilusius klausimus apie „Linde“ krautuvus, bet ir pasidalinti savo patirtimi ir patarimais.
Į „Alwark“ Justas įžengė prieš daugiau nei trejus metus. Ir galbūt skirtingai nei daugelis į darbo pokalbį atėjo jau žinodamas, kokia stipri žaidėja rinkoje yra ši bendrovė.
„Dirbau įmonėje, kurioje „Alwark“ buvo klientas. Vėliau atsirado ir bendrų draugų, kurie jau ten dirbo. Vieną dieną pamačiau jų darbo skelbimą.  Nedvejodamas išsiunčiau savo gyvenimo aprašymą, nes „Alwark atrodė kaip itin geros įmonės pavyzdys“, – pasakoja Justas.
Nors prieš trejus metus jis aplikavo į visai kitą poziciją, galiausiai atsidūrė serviso pardavimų skyriuje: „Dirbau atsarginių dalių ir serviso vadybininku. O prieš metus pakilau karjeros laipteliais. Buvęs (serviso departamente) vadovas pastebėjo pastangas ir reikiamus bruožus dirbti „Linde“ pardavimų vadybininku ir pasiūlė jau dabar esamam vadovui mane į šias pareigas.“

Svarbiausia – motyvacija
Paklaustas, kas svarbu geram pardavėjui, Justas nedvejodamas sako, – motyvacija.
„Svarbiausia, kad jos netrūktų. Didžiausią pasitenkinimą kelia užsibrėžtų tikslų įgyvendinimas. Tačiau be motyvacijos – to nepadarysi“, – neslepia „Alwark“ vadybininkas.
Dar vieną savybę, kurią jis išskiria – noras tobulėti. Pats pardavimų procesas – itin įdomus, o specialybė itin perspektyvi, sako Justas: „Mūsų įmonėje pardavimo procesai yra labai gerai sudėlioti ir sustyguoti. Nors retsykiais ir atsiranda iššūkių, bet tai tik smulkmenos su kuriomis visada susitvarkome. Todėl nekyla jokių problemų. Neįžvelgiu tokių trūkumų, kurie trukdytų siekti užsibrėžtų tikslų, nes įmonės vadovai ir kolektyvas visada motyvuoja ir padeda.“
2022-ieji Justui buvo itin sėkmingi profesinėje srityje – metų planą viršijo net du kartus. Tačiau nors itin džiaugiasi savo sėkme, neslepia, kad be kolegų ir vadovų palaikymo ar žiupsnelio sekmės tai būtų sunkiai įgyvendinama.

Kolektyvo žmogus
„Vadovai yra kaip bičiuliai, tu visada gali į juos kreiptis. Ir, nesvarbu, ar tai susiję su darbu, ar su asmeniniu gyvenimu. Žinai, kad jie visada tave supras ir palaikys. Tačiau man labai patinka, kad skirtingai nei kitose įmonėse, „Alwark“ vadovai moka atskirti darbą nuo draugystės“, – gražių žodžių įmonės vadovams negaili Justas.
„Esu kolektyvo žmogus ir man labai svarbu, kokie kolegos mane supa“, – sako „Linde“ pardavimų vadybininkas ir priduria: „Yra bendradarbių, kurie tapo mano draugais. Leidžiame drauge laisvalaikį, užsiimame kokia nors veikla.“
Tačiau Justas prisipažįsta, kad dirbdamas „Alwark“ taip pat suprato ir vienos garsios frazės „ne piniguose laimė“ reikšmę: „Supratau, kodėl „Alwark“ vadina save šeima. Beje, ir kolegų branduolys čia dirba ilgą laiką – po 10 ar daugiau metų. Jie kasdien su šypsena veide atvyksta į darbą, motyvuoti, kaip vaikai eidami į 1-ąją klasę. Tokiame kolektyve jaučiuosi labai gerai, taip pasisemiu daug gerų emocijų ir ryžto.“