Atsisveikinkite su problemomis dėl netolygių grindų

2018-04-25
Grindų paviršius nors ir iš pirmo žvilgsnio atrodo nereikšmingas komponentas sandėlyje, vaidina vieną svarbiausių vaidmenų dirbant su siaurų pravažiavimų krautuvais, keliančiais iki 18 m aukščio. 

Net milimetru netolygios grindys gali sukelti itin pavojingus krautuvų svyravimus. Tam, kad būtų lengviau spręsti šią problemą Linde MH pristato „Active Stability Control" pagalbos sistemą, kuri leis saugiai ir greitai važiuoti sandėlyje bei pamiršti brangiai kainuojančius grindų remontus. 
 
Naujoji technologija pritaikyta sandėliams su aukštomis lentynomis. „Active Stability Control“ važiuojant krautuvui nuskaito grindų paviršių naudojant pažangią mechaninių ir elektroninių jutiklių sąveiką. Jei sistema nustato paviršiaus nelygumus, atraminiai ratukai iš karto tai kompensuoja ir neleidžia transporto priemonei pasvirti į šoną. Taigi, krautuvas išlaikomas saugioje ir stabilioje padėtyje.
 
Naudojant „Active Stability Control“ maksimalus leidžiamas 14 km/h ir 18 m kėlimo aukštis yra galimas ne tik ant tolygių grindų, kaip būna nurodyta reikalavimuose. 
Naujoji technologija yra ypač aktuali tiems, kurie dirba nuomojamose erdvėse ir negali pakeisti grindų paviršiaus. Taip pat ir tiems, kurių sandėlio grindys neatitinka keliamų kokybės reikalavimų.
 
Šia sistema Linde MH papildo savo „Pagalbos sistemų” skirtų maksimaliam stabilumui asortimentą. Prieš pusę metų pristatydama naująjį „K" modelio siaurų pravažiavimų krautuvą, Linde MH kartu pristatė ir dinaminės erdvės kontrolės sistemą, mažinančią stiebo svyravimus. Stiebas išlieka stabilus, todėl krovinius galima laikyti vertikaliai net esant didžiausiam kėlimo aukščiui. Dėl šios sistemos produktyvumas, lyginant su standartine versija, padidėja iki 20 proc. 
 
Naujoji „Active Stability Control“ sistema bus pristatyta „World of Material Handling” parodoje, kuri vyks birželio 4-15 dienomis Vokietijoje.