„Alwark“ išbando dalijimosi ekonomiką pramonėje

2019-02-14
Krovos ir komunalinės technikos kompanija „Alwark“ Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritorijoje bando dalijimosi ekonomikos pranašumus. Bendrovė dėlioja paskutinius štrichus ir nuo kovo pradės siūlyti automatizuotą trumpalaikės krautuvo nuomos sprendimą.
 
Ši paslauga, bent jau bandomoji jos versija, pasak Aistės Šimkienės, „Alwark“ rinkodaros vadovės, veiks magnetinių kortelių ir sutarčių principu. „Alwark“ atstovai artimiausiu metu ketina aplankyti visas kompanijas, dirbančias Kauno LEZ ir pasiūlyti joms pasirašyti neįpareigojančias krovos technikos trumpalaikės nuomos sutartis. Įmonės, kurios jas pasirašys, gaus magnetines korteles, kurios atidaro nediduko, maždaug autobusų stotelės dydžio, nuomos punkto duris ir leidžia savarankiškai iš jo pasiimti (kortelė įjungia ir krautuvą) ir grąžinti 1.600 kg keliamosios galios elektrinį šakinį krautuvą „Linde E16P Li-ion“. „Tokiu būdu į mūsų vidinę sistemą ateis informacija, kokia įmonė ir kurią valandą pradėjo ir baigė dirbti krautuvu. Darbo pabaiga fiksuojama tuomet, kai grąžintas krautuvas išjungiamas minėta kortele“, – aiškina p. Šimkienė.

Krautuve taip pat yra integruota „Linde Connect“ telematikos įranga, kuri automatiškai fiksuoja krautuvo darbo valandas, smūgius ir avarijas, o visus klaidų ir gedimų kodus iškart siunčia „Alwark“ serviso tarnybai.

Į šį projektą bendrovė investavo apie 60.000 Eur. Didžiausią šios sumos dalį esą sudaro pats krautuvas su ličio jonų baterija ir nuomos punkto su krovimo stotele įrengimas.
 
Vz.lt ir 15min.lt straipsnių medžiaga:
https://www.vz.lt/technologijos-mokslas/2019/02/14/alwark-isbando-dalijimosi-ekonomika-pramoneje 
https://www.15min.lt/verslas/naujiena/transportas/kauno-lez-startuoja-inovatyvi-paslauga-krautuvo-dalijimosi-taskas-667-1101414?fbclid=IwAR3baRY2OfeZjJVUhBViBAmLJjyGkLUeZ8Fw_TVheucfXw23pMEz6TJvWHg